Go back
Ambassadors

Rozbiehame spoločné tréningy na L’Etape Slovakia v 9 mestách po celom Slovensku!

Detailné informácie o tréningoch, trasách, zameraniu ako aj všetkých zmenách nájdete na Facebooku v skupine L’Etape Slovakia Tréningy 2024
https://www.facebook.com/groups/805174511642738/

BRATISLAVA
Tréningy povedie šéf-tréner L'Etape Slovakia Michal Uličný, budú začínať z rôznych lokácií, prevažne v soboty doobeda z Isadore Community Hubu, Velosprintu, Eurovea a iných miest. Tréningy sa plánujú organizovať 2-3x do mesiaca s rôznym zameraním a zaujímavými prekvapeniami.

Michal je kondičný tréner, zakladateľ multisport triathlon teamu a pohybového štúdia CoreBA zameranej na funkčný tréning a prevenciu voči zraneniam. Vyštudoval FTVŠ UK a je majiteľom viacerých certifikátov so zameraním na funkčný tréning výkonnostných aj hobby športovcov, prevenciu voči zraneniam a takisto na rekonvalescenciu po zranení.

BRATISLAVSKÉ BOHYNE
Ďalšou tréningovou skupinou v Bratislave je čisto ženská cyklistická komunita, ktorá vznikla v roku 2020 pod názvom Bratislavské Bohyne. Zakladateľky a jej členky sú vášnivými športovkyňami, najmä cyklistkami. Stretávajú sa pravidelne marec - október, každý utorok okolo 16:30 - 17:00 na Tyršovom nábreží a tieto utorkové jazdy sú špeciálne určené pre ženské pohlavie. Jazda má do 50 km, jazdí sa v dvoch skupinách - rýchlejšej a pomalšej a trasa je dopredu zverejnená na STRAVA aplikácii. Počas utorkových tréningov sa venujú učeniu: ako správne jazdiť v balíku, rešpekovať iných cyklistov/cyklistky, ukazovať signály počas jazdy.

Tým, že je jazda čisto ženská, garantujú FUN a príjemné debaty o každodených problémoch. Všetky informácie o tréningoch s Bratislavskými Bohyňami nájdete na ich Instagrame @bratislavske_bohyne.

TRNAVA
Trénningy povedie stále aktívny závodník za Masters B a tréner Ivan Kollár. Je členom Trnava Cycling Teamu, celkový víťaz seriálu Merida Road Cup 2019, Majster Slovenska v časovke jednotlivcov 2021 a viacnásobný majster Slovenska v časovke dvojíc. Zároveň je cyklistický tréner, bikefitter a certifikovaný masér. Tréningy sa budú konať 1-2x do mesiaca, zraz bude na parkovisku pri Kamennom mlyne pri rybníkoch a tréningy budú rôzneho zamerania - jazda v balíku, rôzne terénne profily, simulovaný pretek a mnoho iného.

NITRA
Tréningy povedú manželia a tréneri Michal a Maťa Hrončekovci, obaja aj aktívni cyklisti v Top Sport Teame. Tréningy budú začínať pred Velosprint Nitra, 1x do mesiaca, s rôznym zameraním - základy jazdy v skupine, signály, hákovanie. Záťaž sa bude navyšovať postupne a pri rôznych výkonnostiach sa môžu skupiny rozdeliť na dve.
Michal je certifikovaný tréner cyklistiky, fitness, kulturistiky a silového tréningu, autor Zimnej cyklistickej prípravy v Top Sport Gym Nitra. Ročne najazdí okolo 6000 km a 100 000 vm a obľúbené má krátke prudké kopce, na ktorých ostatných rád trápi nástupmi, vražedným tempom v kopci a inými chuťovkami.
Martina je bývalá fitnesska, v súčasnosti cyklistka a mamina a zakladateľka ženskej cyklistickej komunity Nitrianske Queenky. Je víťazka Slovenského pohára v MTB maratóne, víťazka Majstrovstiev Európy v MTB maratóne kategórie masters 30-35r a na MSR masters A v cestnej cyklistike získala 3. miesto. Pri synčekovi má sice menej času na tréning, ale o to intenzívnejšie súperí s babami na krátkych segmentoch v Nitre a okolí kde má vyše 200 ocenení QOM.

MARTIN
Tréningy povedie tréner a cyklista Miro Bielický, spoluzakkladateľ cyklistického klubu Dropped Cycling Club, s ktorým spájajú komunitu v Turci a organizujú rôzne zaujímavé výjazdy a akcie. Miro k cyklistike naplno pričuchol v roku 2016, keď musel zo zdravotných dôvodov prestať s futbalom. Veľmi rýchlo prepadol adrenalínu a atmosfére veľkých cyklojázd a pretekov. Okrem toho je aj amatérsky fotograf so záľubou vo fotení cyklistiky, takže sa určite môžete tešiť na krásne fotky zo spoločných jázd.

Tréningy sa budú konať prevažne 2x do mesiaca, ponúkajú možnosť naučiť sa základné pravidlá správania sa v pelotóne a zlepšiť svoj výkon. Tréningy sú naplánované v krásnej Turčianskej záhradke, kde nie je núdza o kopčeky avšak dá sa tu pojazdiť aj relatívne rovinatá trať.

ŽILINA
Tréningy povedie stále aktívny cyklista a tréner Tomáš Greschner, víťaz krátkej trate L'Etape Slovakia 2023. Ako Tomáš o sebe sám povedal, je obyčajný chalan, ktorý miluje šport a cyklistiku zvlášť. Rád sa zúčastňuje cyklistických pretekov hlavne vytrvalostného zamerania. (Grand Fondo, 24 hodinové preteky) a je spoluzakladateľ cyklistického klubu pre diabetikov Typu 1. Velocation Cycling Team. Tréningy budú zaujímavé a výživné, zamerané na jazdu v balíku, signály, vrchárske tréningy a zameranie na silu. Ale hlavne si užijete veľa zábavy zo spoločnej jazdy. Tréningy sa budú konať 2x do mesiaca, kedy jeden tréning bude pre všetkých a jeden pre pokročilých jazdcov. A začínať sa bude pred Velosprint Žilina.

BANSKÁ BYSTRICA
Tréningy povedie stále aktívny cyklista a tréner Jakub Varhaňovský, ktorý sa okolo cyklistiky pohybuje celý život. Má za sebou 10 rokov skúseností s pretekárskou a neskôr aj profesionálnou cyklistikou. Posledné roky sa už venuje práci a objavil čaro hobby cyklistiky. Kombinuje terén s cestou a pivo s kávou. Nikdy nie naraz. Je usmievavý, trpezlivý a sociálny človek a na tréningoch sa môžete tešiť na techniku jazdy v pelotóne, základy hákovania, striedania a výkonnostnú prípravu. A okrem toho na tréningy často zavítajú aj špeciálni hostia. Tréningy sa budú konať 1x do mesiaca.

ŽIAR NAD HRONOM
Tréningy v Žiari nad Hronom povedie Michal Procner, certifikovaný tréner cyklistiky II. stupňa a stále aktívny pretekár v kategórii od 30-40r, ktorý sa individuálne venuje cyklistom na súťažnej aj hobby úrovni. Tréningy sa uskutočnia 1x do mesiaca a Michal vás prevedie miestnymi monumentmi Štiavnických a Kremnických vrchov.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES
Tréningy sú vedené pod komunitou Cyklistické pondelky pod vedením trénera Mira Paličku a v spolupráci s Radesom Lukáčom z Košíc. Táto skupina nadšencov sa stretáva už 6. sezónu, tréningy sú opäť kaźdý pondelok o 17:00, zraz v centre pri soche Kpt. Nálepku. Jazdy sú v konštantnom tempe v početnej skupinke, v prípade kopcov sa na vrchole čaká.

KOŠICE
Tréningy povedie tréner Rades Lukáč, bývalý vrcholový športovec, stále aktívny v klube Pro-body sport team, kde sa venuje IRONMANom, triatlonu, ale aj jednotlivým disciplínam - plávaniu, cyklistike a behu. Tréningy budú každú nedeľu o 9:00, zraz pri pro-body, Letná 40 a čakajú na vás kvalitné kilometre s výživnými výškovými metrami, výhody skupinových tréningov s individuálnym prístupom a kopec srandy.

Na tréningoch L’Etape Slovakia sa nielen zabavíte, spoznáte iných cyklistických nadšencov, ale pomôžeme vám poriadne sa pripraviť na augustové preteky. Tréningy sú bezplatné, ale každý účastník sa zaväzuje rešpektovať a dodržiavať pravidlá cestnej premávky, pokyny trénera a cyklistickej etiky a slušnosti.
 

Naši partneri

SANACLIS
Partner
Isadore
Partner
HANSGROHE
Partner
KRAJ
Partner
VŠZP
Partner
Mattoni
Partner
Šport
Media Partner
PREDPREDAJ.SK
Media Partner
ZOZNAM.SK
Media Partner
Big Media
Media Partner
RoadCycling.cz
Media Partner
MT Biker
Media Partner
BRATISLAVA
Institutional Partner
Bratislavský samosprávny kraj
Institutional Partner
MINISTRY
Institutional Partner
BRATISLAVA TOURIST BOARD
Institutional Partner
TRAVEL TO SKOVAKIA
Institutional Partner
BRATISLAVA BIS
Institutional Partner
Lesy SR
Institutional Partner
Mestské lesy v Bratislave
Institutional Partner
DHL
Technical Partner
PIERRE BAGUETTE
Technical Partner
BIKE PODIUM
Technical Partner